
Restauracja Naftaya jest jednym z najbardziej wyjątkowych miejsc na kulinarnej mapie Podkarpacia. Zachwyci tych wszystkich, którzy na równi stawiają kulinarne uniesienia smaku i niepowtarzalną atmosferę odwiedzanego lokalu.
Szef kuchni proponuje szeroką ofertę dań kuchni miedzynarodowej i regionalnej, do których polecamy wyselekcjonowany wybór win z różnych regionów świata.
Restauracja Naftaya to najlepsze miejsce dla spotkań biznesowych. Niepowtarzalny klimat, nowoczesna aranżacja, doskonałe jedzenie i profesjonalna obsługa gwarantują powodzenie wszystkich rozmów i negocjacji. W Restauracji organizujemy konferencje, szkolenia, bankiety i spotkania firmowe.

Restauracja Naftaya to również wyjątkowe miejsce na organizację imprez okolicznościowych. Urodzin, imieniny, jubileusze, a także przyjęcia z okazji Chrztu Świętego, I Komunii Świętej czy rocznicy Ślubu na długo pozostaną w Pamięci naszych Gości. Zapewniamy najlepszą oprawę tych wyjątkowych wydarzeń.

Przystawki
Tatar z siekanej wołowiny
z domowymi piklami, puree z wędzonego żółtka, brioche
Sałatka Rzymska
z marynowaną papryką, serem solankowym i sosem vinegrette

Zupy
Krem borowikowy
z pianą z bryndzy
Krem z kiszonej kapusty
z glazurowanym żeberkiem i pieczonym ziemniakiem
Krem z łososia i pieczonych pomidorów

Dania główne
Kura zagrodowa z puree z pora
brokół w orzechach laskowych, sos veloute aromatyzowany truflą
Łosoś z ziołami
puree z marchewki, brukselka, fondant ziemniaczany
Polędwiczki wieprzowe w boczku
batat, puree z groszku, sos rozmarynowy
Burger z szarpanym jeleniem w cebulowej bułce
frytki, sos BBQ z wędzonych jabłek, colesław
Stek z antrykotu wołowego
ziemniaki hasselback, pieczarki z patelni, sos pieprzowy
Linguine
z borowikiem, anchios i suszonym pomidorem

Zestaw
Burger z szarpanym jeleniem w cebulowej bułce
frytki, sos BBQ z wędzonych jabłek, colesław
+ CocaCola / CocaCola ZERO CUKRU

Desery
Szarlotka z opalaną bezą
i domowymi lodami cynamonowymi
Gruszka marynowana w winie
z sosem angielskim i kruszonką, gałka domowych lodów rumowych

Pieczywo własnego wypieku z:
PUSZYSTYM MASŁEM
z olejem lnianym
TALERZEM SERÓW
regionalnych
PASTĄ Z FASOLI WRZAWSKIEJ
z wędzoną papryką
WĘDLINAMI
własnego wyrobu





